Planet Alpha dostává launch trailer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Planet Alpha dostává launch trailer

Planet Alpha dostává launch trailer

Martin Nahodil

Martin Nahodil

4. 9. 2018 12:43
Reklama

Planet Alpha je nová barevná plošinovka od menšího studia s podporou Teamu17. Z poslední doby se starali například o vydání kooperační hry Overcooked. Tohle by ale mělo být něco většího. Tenhle projekt je totiž ve vývoji už pět let a nyní se konečně podívá na světlo světa.

S tímto projektem původně začal bývalý zaměstnanec studia IO Interactive, Adrian Lazar, v roce 2013. Z původní myšlenky o malé hříčce se ale časem vyklubalo něco většího. Nejdřív se přidalo rychlé skákání po plošinkách, následně zapeklité hádanky, k tomu stealth a celé je to zabalené v nádherném grafickém kabátě. Některé záběry nám docela připomínají pohádkový Trine, ale stylizace jako taková je docela odlišná.

Příběh je naprosto jednoduchý. Probudíte se zranění na neznámé planetě a vašim cílem je najít cestu domů. “Svět Planet Alpha je ovlivněný solárním cyklem a jak budete postupovat hrou, objevíte některé nevídané schopnosti - můžete manipulovat s denní dobou a využít toho ke svému prospěchu,” vysvětlují vývojáři.

Planet Alpha je zároveň stou vydanou hrou Teamu17. Lazar k tomu řekl: “Planet Alpha je výtvor od malého ale ambiciózního týmu. Tvoříme něco speciálního a dáváme do toho všechno. Vývoj hry více než čtyři roky byl občas jako horská dráha, takže když jsme hledali vydavatele, byli jsme hodně opatrní. Jsem velmi rád, že právě Team17 nám dal potřebné zdroje, abychom mohli tuto hru přinést hráčům. Také jsem nadšený, že máme partnera, který Planet Alpha důvěřuje v plném rozsahu. Nemůžu se dočkat, až naši hru vypustíme do světa.” A to se stane již dnes. Planet Alpha vychází na PC, Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama