Switch nekonkuruje PS4 a Xbox One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch nekonkuruje PS4 a Xbox One

Switch nekonkuruje PS4 a Xbox One

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 9. 2018 08:52 8
Reklama

Nintendo Switch zaznamenal hned po svém uvedení na trh velký úspěch. V prvních deseti měsících v prodejích ve Spojených státech dokonce zaznamenal rekord, prodával se totiž rychleji než PS2, PS4, překonal i dosavadního držitele rekordu - Wii. Nintendo se chlubilo číslem 4,8 milionu prodaných kopií. Mohlo by se zdát, že Switch představuje silnou konkurenci pro konzole od Sony a Microsoftu. Podle posledního průzkumu tomu tak ale není.

Kdekdo měl pochybnosti o tom, zda si Switch najde své zákazníky, zda bude konkurenceschopný. Vypadá to však, že nikomu konkurovat nemusí. Jak je to možné? Mat Piscatella z NDP Group se nechal slyšet, že 70 % majitelů konzole Nintendo Switch zároveň vlastní také PlayStation 4 nebo Xbox One.

Vysoké prodeje Switche tedy rozhodně neznamenají nižší prodeje konzolí dvou největších hráčů na trhu. Nintendu se tak skutečně povedlo zaplnit jistou díru na trhu. Switch je přeci jen hybridní zařízení a spíše než výkon nabízí jiné kvality. Třeba přenosnost konzole je zřejmě jedním z velkých plusů, originální funkcionalita ve spojitosti se skládačkou Labo také nabízí unikátní druh zábavy. Zákaznici evidentně dokážou tyto věci ocenit a jsou ochotni investovat do Switche, přestože se jim pod televizí už jedna konzole válí. Údaje sice platí pouze pro americké občany, v dalších částech světa budou čísla patrně trochu odlišná. Trend je ale jasný.

Jak je to u vás doma? Vystačíte si pouze se Switchem, nebo máte doma ještě další herní platformu? Nintendo Switch můžete zakoupit na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama