Mobilní Final Fantasy XV i na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mobilní Final Fantasy XV i na konzolích

Mobilní Final Fantasy XV i na konzolích

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

8. 9. 2018 14:22 1
Reklama

Už více než rok stará spekulace se stává skutečností. Final Fantasy XV: Pocket Edition se v HD verzi dostane na Nintendo Switch, ale co je ještě podivnější, také na konzole PlayStation 4 a Xbox One. Pokud tedy vlastníte některou z posledních dvou jmenovaných, a chystáte se do FF XV teprve proniknout, můžete si vybrat mezi původní a kapesní edicí hry.

Pocket Edition se samozřejmě od původní Final Fantasy XV podstatně liší, přestože se na poměry mobilního titulu jedná o velmi komplexní hru. Její příběh byl pro mobily přizpůsoben rozdělením do deseti epizod, které si na konzolích stáhnete v jedné hře za cenu 30 dolarů. I přes to ale Final Fantasy XV: Pocket Edition následuje příběh původní předlohy a používá stejný dabing.

Hra má statickou kameru, pohled shora a rozdílný soubojový systém. Nejvýraznější změnou je ale především grafika, která je oproti originálu značně zjednodušená. HD verze hry v tomto ohledu ničemu nepomůže, protože pozměněná stylizace zůstane samozřejmě zachována. Dalším výrazným mínusem je eliminování otevřeného světa, hra je tedy striktně lineární.

Nepochopitelným faktem na závěr je, že ačkoli si Final Fantasy XV: Pocket Edition HD už v tuto chvíli můžete na PS4 a Xbox One zakoupit, verze pro Nintendo Switch, kde si původní hru nezahrajete, a tudíž by se nabízelo jí vydat především tam, byla zatím pouze oznámena bez konkrétního data vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama