Fortnite hraje měsíčně 80 milionů hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite hraje měsíčně 80 milionů hráčů

Fortnite hraje měsíčně 80 milionů hráčů

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

21. 9. 2018 14:55 13
Reklama

Kdo by to byl čekal, že titul, kterému Jarda před rokem v recenzi napařil známku 2/5, se stane celosvětovým úspěchem? Věděli jsme, že zlatý důl Epicu slaví co do počtu hráčů velké úspěchy, konkrétní čísla však vývojáři ze Severní Karolíny zveřejnili až teď.

A není se za co stydět – dle interních statistik hru za měsíc (konkrétně se jedná o čísla za srpen) zapne celých 78.3 milionu hráčů, což je opravdu úctyhodné číslo. Pokud budeme předpokládat, že na naší planetě teď žije asi 7.6 miliardy lidí, tak každý 97. obyvatel Země alespoň jednou za měsíc teabagguje své protihráče ve Fortnite.

Jen pro představu – Minecraft, stále velmi oblíbený titul, který je mj. pořád nejsledovanějším na YouTube, dosáhl v průběhu prosince na 74 milionů hráčů. MOBA League of Legends před dvěma lety disponovala 100 miliony aktivních měsíčních hráčů, králem je však nadále PlayerUnknown's Battlegrounds, které dle tvůrců za měsíc spustí dokonce 227 milionů lidí.

Je ale důležité podotknout, že Fortnite zatím nevyšel v Číně, kde jej bude vydávat tamější gigant Tencent. Čísla tak pravděpodobně ještě vzrostou, avšak jen za předpokladu, že stávající battle royale žánr výrazněji nenaruší příchod behemotů v podobě Call of Duty a Battlefield V, taktéž disponujících tímto propracovaným režimem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama