PS Vita skončí příští rok – bez nástupce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS Vita skončí příští rok – bez nástupce

PS Vita skončí příští rok – bez nástupce

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

21. 9. 2018 05:30 11
Reklama

Věděli jste, že se PlayStation Vita ještě vyrábí? Tenhle velmi slibný handheld spatřil světlo světa již v roce 2011, kdy si všichni pochvalovali poměrně nadčasový hardware a velmi dobré dílenské zpracování. Celou přenosnou konzoli sice postupně zabíjel nedostatek mainstreamových her, přesto se s námi nakonec zdrží celých osm let.

Hirojuki Oda, senior viceprezident Sony Interactive Entertainment, tuto informaci sdělil Famitsu, přičemž se dle něj nechystá žádný nástupce, který by Vitu nahradil. Handheldový trh si pro sebe díky rodině 3DS a částečně i Switchi uzmulo Nintendo, a Sony se dle všeho prostě nevyplatí další pokus o zvrácení situace.

Jak už minulý rok řekl Shawn Layden, prezident americké divize Sony Interactive Entertainment, Vita díky řadě faktorů nedosáhla velkých počátečních prodejů, což rezultovalo v nezájem velkých vývojářů a z toho vyplývající opětovný nezájem koncových zákazníků. Fyzická média pro Vitu se nevyrábí od začátku tohoto roku a ani program PlayStation Plus s touto konzolí nadále nepočítá, konec se tedy blíží již nějaký ten pátek.

Kterou hru jste na Vitě měli nejraději? A mrzí vás, že se neuchytila tolik, jako se dle Sony měla? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama