Ve Fortnite si změříte síly v rámci turnajů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve Fortnite si změříte síly v rámci turnajů

Ve Fortnite si změříte síly v rámci turnajů

Filip Švácha

Filip Švácha

16. 10. 2018 13:37
Reklama

Battle Royale mód pro Fortnite dnes dostane nový update verze 6.10., který všem bez rozdílu umožní zúčasnit se turnajů. Konečně si tedy budete moci vyzkoušet, jaké to je změřit síly proti profesionálním hráčům a třeba je i porazit.

Turnaje budou vždy trvat několik hodin a jejich cílem bude získat předem danou hranici bodů, jež budete dostávat za jednotivé fragy, nebo podle umístění. Hráči, kteří se k této hranici dostanou, obdrží tzv "pin". Ten bude následně možno použít jako vstup do dalšího kola turnaje či k získání různých cen.

Turnajů je prozatím oznámeno šest a budou se konat mezi 16. říjnem a 1. listopadem. Každý z nich se bude věnovat různým módům ve hře. The Alpha Tournament a Salty Springs Cup budou turnaje stvořené pro solo hraní. Pak tu máme Beta Tournament a Tomato Temple Cup, které se pro změnu zaměřují na hraní ve dvojici a nakonec své síly poměří squady ve Friday Night Fortnite.

Nemusíte se ale bát, že by hra nebrala ohled na vaše schopnosti a rovnou vás párovala do zápasu proti Ninjovi. Podle Epic Games bude v turnajích fungovat matchmaking založený na vašich výkonech ve hře, takže by se vám nemělo stát, že budete dlouhodobě dostávat na frak. Co je ale ještě zajímavější je fakt, že v rámci turnajů nebude záležet na jakém zařízení hrajete, ba dokonce ani čím ho ovládáte.

Skutečně bude možné hrát proti lidem s klávesnicí a myší na gamepadu nebo dokonce mobilním telefonu. Podle Epic Games je to zcela reálné, neboť jako příklad jim posloužilo PAX West nebo event Fortnite Summer Skirmish, kdy si sami mohli ověřit, že hráči používající ovladač jsou schopni obstojně soupeřit proti hráčům na PC. Zdá se tedy, že ani v rámci turnajů se Epic nebojí co nejvíce propojovat herní komunitu napříč všemi platformami.

A co myslíte vy? Věřili byste si s gamepadem v ruce proti myši s klávesnicí? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama