Eevee se objeví v Tamagotchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Eevee se objeví v Tamagotchi

Eevee se objeví v Tamagotchi

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 11. 2018 09:41 1
Reklama

Tamagotchi patřilo k populárním trendům konce devadesátých let. Sice by se mohlo zdát, že v dnešní době už pro tuto hračku není místo, podobné záležitosti se přeci dají pohodlně stáhnout do smartphonu. I tak bude v Japonsku začátkem příští roku k dispozici nový virtuální mazlíček. Z regálů bude na fanoušky pokémonů pomrkávat Eevee.

Pokud jste vyrůstali v devadesátkách, určitě se vám někdy podobné zařízení dostalo do ruky. K dispozici byly v různých kvalitách, v zásadě šlo ale stále o stejný princip, tedy starat se o tvora a dohlédnout na jeho růst. Nakrmit, uklidit bordel, který vyprodukoval, zabavit ho a večer poslat do postele. Odměnou za starostlivou péči byla radost z dalšího vývojového stádia. Aplikace na pokémony se tedy přímo nabízí.

A právě způsob péče o Eevee ovlivní, v co se pokémon vyvine. Na displeji se časem může objevit třeba Umbreon, Jolteon, Vaporeon a další vývojová stádia. I samotné Tamagotchi bude k dispozici ve dvou barevných variantách. A cena? Hračka vyjde na 2 300 jenů, což je v přepočtu zhruba 20 dolarů. Zatím bohužel pouze v Japonsku.

Eevee však není prvním pokémonem, o nějž mohli zájemci v podobné formě pečovat. V roce 1998 se v plastové hračce objevil samotný Pikachu. Malé vajíčko vypadalo jako miniaturní Game Boy a fungovalo dokonce jako krokoměr. Chůzí majitel generoval energii, tedy potravu pro pokémona. Dlouhé procházky Pikachu přímo zbožňoval.

Originální Tamagotchi vzniklo v roce 1996, od té doby se prodalo přibližně 82 milionů kusů. Společnost Bandai America v minulém roce Tamagotchi vydala ve speciální edici, čímž oslavila dvacetileté výročí celosvětově populární hračky. Měli jste také vlastní Tamagotchi? Podělte se o nostalgické vzpomínky v diskuzi. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama