Maska od FeelReal obohatí zážitek z VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Maska od FeelReal obohatí zážitek z VR

Maska od FeelReal obohatí zážitek z VR

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 12. 2018 08:57 9
Reklama

Výrobci hardwaru stále posouvají možnosti ohledně virtuální reality. Vysokým rozlišením a širokým zorným polem se snaží ošálit lidský zrak. Ostatní smysly bývají upozaděny. Společnost FeelReal se rozhodla situaci změnit.

Hodlá totiž nabídnout speciální masku s generátorem vůní. Devět aromatických kapslí umí pustit do nosu 255 různých kombinací. Spojení s konkrétními momenty ve virtuálním světě se přímo nabízí. Závodním okruhem se může linout zápach spálené gumy (případně spálené spojky), na bojišti zase zavoní střelný prach.

Seznam jednotlivých vůní sice k dispozici není, společnost ale tvrdí, že je maska připravena významně podtrhnout herní zážitek. Krom toho umí také vibrovat, obsahuje zvlhčovač vzduchu, větráčky a malá topeníčka. Na hráčovu tvář tedy zvládne nasimulovat také déšť, vítr, horko.

Maska je podle výrobce kompatibilní s HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR, Oculus Go a Samsung Gear VR. K headsetům se připojuje prostřednictvím Bluetooth nebo Wi-Fi, pevné uchycení zajistí magnety.

FeelReal plánují kampaň na Kickstarteru. A bude to již druhý pokus. Zaujmout potenciální zákazníky se snažili již v roce 2015. Kampaň bohužel podpořilo pouze 86 lidí, vybrali necelou polovinu z celkové částky 50 000 dolarů. Maska byla lehce upravena, přibyly dvě aromatické kapsle. Uvidíme, zda se jim tentokrát podaří uspět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama