Devolver Digital má potíže s Facebookem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Devolver Digital má potíže s Facebookem

Devolver Digital má potíže s Facebookem

Filip Švácha

Filip Švácha

9. 1. 2019 13:22 4
Reklama

Vydavatel Devolver Digital je známý svým svěžím a úsměvným přístupem, ovšem ze začátku roku se jim trošku lepí smůla na paty. Hra Gris, kterou pod jejich dozorem vytváří španělské studio Nomada, se na Facebooku potýká s problémy. Devolver chtěl zveřejnit upoutávku na nový trailer, avšak jeho příspěvek byl z důvodu nahoty odstraněn.

Je s podivem, že tato umělecky stylizovaná, oku lahodící plošinovka vyvolává takové rozpaky. „Facebook nám odmítl zveřejnit reklamu pro nadcházející launch trailer na Gris kvůli sexuálně sugestivní scéně‘, takže tento rok zatím probíhá skvěle.“ vyjádřil se Devolver Digital celkem nechápavě na svém twitterovém účtu. Obrázek, který je u příspěvku přiložen, moc nevypadá, jakože by podporoval nějaké sexuální choutky, ale to už necháme na posouzení vašem posouzení.  

Stephanie Tinsley zastupující Devolver Digital, se k tomu pro Polygon vyjádřila následovně: „Je to velmi hloupé. Žádali jsme Facebook, aby zvážil toto rozhodnutí, ale ten žádost odmítl s tím, že nepodporuje nahotu. Za prvé, ona je socha a za druhé, na obrázku není absolutně žádná nahota, ani to nevypadá jako něco, co by rozumný člověk považoval za sexuálně sugestivní obsah.“ Aby podpořila své argumenty, přidala k nim obrázky několika soch znázorňujících nahé muže a ženy, které jen tak namátkou našla na Facebooku. Zdůrazňuje, že Facebook v těchto případech používá dvojí metr.

Důležité je také podotknout, že Facebook má pro vyobrazení nahých těl v rámci umění pochopení. Podle jeho pravidel je sice nahota zakázána, ale pokud se jedná o fotografie obrazů, sochy a jiné umění, které tuto nahotu zachycuje, pravidla o zákazu se na ně nevztahují. Je ale zakázáno vyobrazovat nahotu v rámci digitálního obsahu, pokud se nejedná o vzdělávací, humorné či satirické účely.

Ať už se to lidem může jevit jakkoliv, nyní není jasné, jak bude Devolver Digital situaci dále řešit. Každopádně určitě má ještě spoustu jiných možností, jak hru propagovat. Pokud si chcete Gris vyzkoušet, můžete tak učinit na Nintendu Switch a PC, kam titul dorazil na konci minulého roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama