V novince Dysmantle můžete rozebrat svět
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V novince Dysmantle můžete rozebrat svět

V novince Dysmantle můžete rozebrat svět

David Plecháček

David Plecháček

17. 1. 2019 11:40 2
Reklama

Chybí nám středně velké hry. Většinou hovoříme o největších blockbusterech, nebo naopak o až příliš malých hrách. Nově oznámené Dysmantle vypadá zajímavě, ale o tom, zda se nakonec bude jednat o spíše středně velkou hru nebo o menší projekt, rozhodne až čas.

Za oznámením stojí studio 10tons, které prozatím vytvářelo spíše menší projekty, které většinou nalezneme na mobilních platformách. Dysmantle je ale jiné. Projekt se letos objeví jak na PC, tak na Xboxu One, PlayStationu 4 a Nintendu Switch, a pokud by snad někdo pochyboval o ambicích malého týmu, nadto se jedná o open-world akční RPG.

„Dysmantle je ambiciózní projekt, který kombinuje mnoho her a žánrů, které máme rádi. Abychom dosáhli podle nás ideální kombinace, mixujeme ty nejlepší části z poslední Zeldy se Stardew Valley, Subnauticou, nebo prvky ze Steamworldu Dig nebo třeba Dark Souls, z čehož vzniká unikátní uspokojující zážitek, který jste nikdy do této doby neviděli ani nezažili,“ říká Tero Alatalo, výkonný ředitel studia.

Základem je dystopický ostrov, který obrazně řečeno zamrzl někde mezi 70. a 80. lety minulého století. Po nespecifikovaných strašných událostech vylézá hlavní postava z podzemních úkrytů na zemský povrch, přičemž zjistí, že je přežil pravděpodobně jako jediný. Musí tak přijít na to, jak z ostrova utéct a co se to vlastně stalo.

Největší a nejlákavější devízou hry je to, že hráči mohou rozmontovat až 99 procent objektů pro materiály a vlastní potřebu. Právě to dalo hře svůj název, přičemž samozřejmě ze všeho harampádí a všech materiálů, které získáte, můžete vytvořit vše od nářadí, přes zbraně až po vlastní oblečení. A pak už jde o to jen přežít, vylepšovat se, řešit puzzly, budovat základny a najít cestu pryč. Hra nevypadá zle, ostatně 10tons používají i svůj vlastní engine. Na více informací však musíme počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama