Fortnite je pro Netflix velkou konkurencí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite je pro Netflix velkou konkurencí

Fortnite je pro Netflix velkou konkurencí

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

19. 1. 2019 07:03 3
Reklama

I přesto, že se Netflixu úspěšně daří lákat ke své službě stále nové a nové předplatitele, není jeho pozice na trhu úplně jednoduchá. Nejen, že kvůli nově vznikajícím službám zřejmě brzy přijde o část obsahu, který si jeho majitelé nechají exkluzivně na svých platformách, ale navíc mu leze do zelí i maličkost jménem Fortnite.

Netflix uvedl ve své finanční zprávě investorům oblíbenou battle royale hru jako větší hrozbu, než je například HBO. Považovat videohru za konkurenci video streamovací služby možná může znít poněkud odvážně, ale Fortnite je se svými 200 miliony hráčů skutečně silným žroutem volného času spousty lidí. Pravidelně hru zapíná přibližně 80 milionů z nich.

Streamovací platforma Netflix má v tuto chvíli kolem 139 milionů uživatelů. Vzhledem k tomu, že se oproti Fortnite jedná o placenou zábavu, jsou jeho předplatitelé poněkud aktivnější. Službu pravidelně využívá více než 100 milionů lidí. Tím ale poměřování sil nekončí.

Netflix totiž musí počítat i s tím, že Fortnite je hojně streamovanou záležitostí, a kromě aktivních hráčů se musí o pozornost dělit i s diváky na YouTube a Twitchi. Zpráva totiž mimo jiné prozrazuje, že po několikaminutovém výpadku YouTube se návštěvnost Netflixu výrazně zvýšila, což asi není bůhvíjaké překvapení, ale dobře to ukazuje sdílenou uživatelskou základnu zmíněných subjektů.

Je zkrátka vidět, že Netflix si je popularity videoher dobře vědom a bude se v budoucnu snažit získat si hráče na svou stranu. V podstatě už s tím začal. Od listopadu je například na Netflixu k dispozici Minecraft: Story Mode, ale nedávno jsme se dočkali i interaktivní epizody původního seriálu Black Mirror s názvem Bandersnatch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama