Spekulace ohledně VR od Nintenda
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace ohledně VR od Nintenda

Spekulace ohledně VR od Nintenda

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 2. 2019 10:27
Reklama

Pamatuje si někdo z vás na Virtual Boy? Přenosná konzole byla prvním pokusem Nintenda o proniknutí do světa virtuální reality. V regálech obchodů se objevila už v roce 1995. Rozměrné zařízení mělo stereoskopický 3D displej, zákazníky lákalo na tu „opravdovou 3D grafiku”. Ve skutečnosti však umělo zobrazit pouze odstíny červené a šedé barvy. Zážitek z hraní byl otřesný, u hráčů se nezřídka objevovaly zdravotní problémy. Virtual Boy byl propadák také po finanční stránce. Nintendo se ale nevzdává. Virtuální realitu se pokusí dobýt ještě jednou. A možná již brzy.

Server Nintendo World Report totiž přišel s informací, že by Nintendo mělo oznámit produkt z oblasti VR ještě v tomto roce. Podpořen by měl být řadou tradičních first party her, které by při této příležitosti měly získat podporu VR režimu. Informace má server údajně hned z několika zdrojů.

Samotný Switch by měl být na VR připravený. Již loni byl ve firmwaru zařízení objeven VR režim rozdělující obrazovku na dvě části. Ještě před vydáním se také vyrojily domněnky, že se uvedení konzole odložilo na březen roku 2017, aby bylo možné vylepšit možnosti zařízení zobrazovat VR. Ve stejném roce si Nintendo nechalo patentovat headset, který umí využívat obrazovku Switche. Zdá se tedy, že je vše připraveno. Otázkou zůstává, v jaké podobě se VR objeví.

Spekulace ohledně VR od Nintenda
i Zdroj: Hrej.cz

Server VG247 se neváhal zapojit do diskuze a přidal k dobru několik nepodložených spekulací z vlastních zásob. Virtuální realita od Nintenda by se podle všeho měla objevit jako další sada papírové skládačky Nintendo Labo. Nešlo by vlastně o nic nového, papírový headset je již k dispozici v podobě Google Cardboard. Vlastně by tato verze i dávala smysl.

Switch bohužel nemá sílu na doručení zážitku na úrovni konkurenčních zařízení. HTC Vive, Oculus Rift a PlayStation VR jsou zkrátka někde jinde. Virtuální realita v podání Nintenda tedy zřejmě půjde vlastní cestou. Další informace by se mohly objevit již brzy, možná si Nintendo oznámení VR šetří na letošní výstavu E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama