Ape Out láká na hudební podkres
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ape Out láká na hudební podkres

Ape Out láká na hudební podkres

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 3. 2019 08:04
Reklama

Na loňské E3 byl mimo jiné představen také titul Ape Out od Devolver Digital. Agresivní opici se již minulý čtvrtek podařilo utéct z vězení, namířila si to přímo na Nintendo Switch a Steam. Zajímavý námět se inspiruje oblíbenou top down akcí Hotline Miami. Tu ostatně také vydával Devolver Digital. Ape Out nicméně láká i na nové originální prvky.

Už trailer na E3 napověděl, že bude akce podtržena jedinečným zvukovým doprovodem. Čerstvé video se na hudební podkres zaměřuje. Hudba totiž reaguje na to, co se ve hře zrovna děje. Mohli bychom si představit bubeníka, který ostražitě sleduje průchod hrou. Třeba Milese Tellera, hvězdu snímku Whiplash. Údery paliček okamžitě reflektuje chování rozčílené gorily. Každá smrt příslušníka vězeňské služby rozezní činely, akci se přizpůsobuje také samotné tempo.

Virtuální bubeník je plně automatizovaný. Vybírá z tisíce různých samplů, pro každou úroveň si navíc připravil podkres s unikátní náladou. Autoři slibují, že procedurálně generovaný koncert by měl být pokaždé jedinečný. Níže přiložená ukázka nabízí malou ochutnávku.

Ape Out vyšel 28. února. Na Steamu si zatím drží velmi kladné hodnocení. Už jste novinku vyzkoušeli? Podělte se o své zážitky v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama