Octopath Traveler bude mít mobilní prequel
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Octopath Traveler bude mít mobilní prequel

Octopath Traveler bude mít mobilní prequel

David Plecháček

David Plecháček

11. 3. 2019 10:52 3
Reklama

Ačkoliv byl Octopath Traveler ve světě hit, Vojta z něj v recenzi až tak nadšený nebyl. Názory na něj se sice mohou různit, jisté je, že se z titulu stal poměrně rychle fenomén, který dokázal zaujmout, prodalo se jej přes jeden a půl milionu kopií a Square Enix si může mnout ruce a vymýšlet, jak se značkou naložit dál. A rozhodování netrvalo ani tak dlouho.

Zatímco se o klasicky japonsky střiženém tahovém RPG bavíme jako o hře, která neodmyslitelně patří na velká herní zařízení (jakým Switch bezesporu je), Squeenix o něm přemýšlí v širším kontextu tak jako o většině svých her. Lara také patří na velké platformy, Deus Ex též, a přesto oba tituly skončily i na mobilech. Ten samý osud nově potká i Octopath.

Titul se jmenuje Octopath Traveler: Champions of the Continent. Bude se jednat o free-to-play hru, která ještě letos vyjde jak na iOS, tak na Androidu. Momentálně je potvrzená verze pouze pro Japonsko, věříme ale, že se hra dříve či později podívá i na západ. Prequel by se měl odehrávat v Orsterra a svým hráčům by měl nabídnout tři příběhy vládnoucích šampionů, z nichž si budeme moci vybrat. Jádrem by měly být tahové souboje až osmičlenného týmu.

Champions of the Continent ale není jedinou hrou, o níž se spekuluje. Už v září se k možnému plnohodnotnému pokračování vyjádřil Tomoja Asano ze Square Enixu, přičemž spekulace o další velké hře na konzole neustále sílí. „Každý čeká na další novou konzolovou hru, ale její vývoj bude trvat o něco déle,“ přilil olej do ohně oficiální japonský twitterový účet hry. „Dobu si ale můžete zkrátit hraním mobilní hry,“ dodal. Tak doufejme, že tu samou možnost budou mít i nedočkavci z tuzemska.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama