Fortnite dostane nový režim "země je láva"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite dostane nový režim "země je láva"

Fortnite dostane nový režim "země je láva"

David Plecháček

David Plecháček

25. 3. 2019 15:04
Reklama

Děti jsou radost. Nebo taky peklo. Pekelnou zábavou je i oblíbená zábava v podobě hry „zem je láva“, která – nečekaně – změní zemi v lávu a děti se z ní musí dostat pryč. Kamkoliv. Na stůl, na židli, na gauč,... kdykoliv, když zazní výše napsané zaříkadlo. Raději nepřemýšlejme nad primitivností hry jako takové, ale spíše se pojďme zamyslet, jak chce mechanismus využít fenomén jménem Fortnite.

The Floor is Lava je totiž nový časově omezený režim, který se ve hře objeví. Jakmile se zem změní v lávu, pravděpodobně bude jistější nalézt výše položené místo, na němž budete v bezpečí, ať už si za své útočiště vyberete blízký kopec, dům, strom, nebo cokoliv jiného.

Jenže je otázka, jak to celé bude fungovat v praxi a co se poté následně stane. Láva totiž ve Fortnite nefunguje jako instatní smrtící látka, která by byla extra nebezpečná. Právě naopak, pokud do ní nepatřičně skočíte, získáte rychlost a poněkud nekontrolovatelně se od ní odrazíte pryč, dokud se nedostanete na pevnou půdu pod nohama. Je ale možné, že Epic vlastnosti rozžhaveného magmatu pozmění a že se každý ocitne více méně izolovaný od ostatních, dokud láva neustoupí.

Někteří hráči rozjímají nad tím, zda se ze hry poté nestane spíše mistrovství v odstřelování, jehož nedílnou vstupenkou k úspěchu je odstřelovací puška, tak daleko bychom ale zajít nechtěli i vzhledem k členitosti celé mapy. Je ale pravda, že jediný dostupný obrázek k novému režimu napovídá, že přeživší zažijí opravdu horké chvilky. Zbývá jen vyřešit poslední otázku: kdy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama