Další díl série Darksiders mění žánr
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další díl série Darksiders mění žánr

Další díl série Darksiders mění žánr

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 6. 2019 07:13 8
Reklama

Ve včerejší novince se objevily první střípky informací o chystaném pokračování série Darksiders. Naznačovaly, že na hráče v dalším dílu čeká Strife, neboli Svár. Dobrodružství posledního jezdce apokalypsy se však bude poměrně zásadně lišit. Hra totiž zcela mění žánr.

Zatímco doposud byli fanoušci této série zvyklí na polohu akční adventury s pohledem z třetí osoby, Genesis toto pravidlo rozbije a nabídne izometrickou akci, tedy klasickou diablovku. Vývojáři ze studia  Airship Syndicate slibují intenzivní souboje, exploraci, řešení hádanek a epické souboje s bossy.

Příběh se točí kolem čtvrtého jezdce apokalypsy. Ten je povolán, aby zachránil lidstvo ze spárů samotného Lucifera. Strife se v přiloženém traileru představuje v plné parádě a s velkou pompou předvádí, čeho je schopen. Jeho kolty umí v řadách nepřátel nadělat poměrně slušnou paseku. Posuďte sami.

Studio Airship Syndicate stojí za Battle Chasers: Nightwar, což bylo JRPG inspirované klasikami žánru. Dva roky stará hra získala v recenzi na Hrej velmi slušné hodnocení. Před vývojáři nyní stojí nelehký úkol. Změna žánru pravděpodobně nebude u všech fanoušků přivítána s nadšením, bude těžké obhájit si svou práci. Vývojáři se však evidentně ničeho nebojí a těší se na zpětnou vazbu. „Tým v Airship se nemůže dočkat, až se Darksiders Genesis dostane do rukou fanoušků v rámci akce E3,” prohlásil výkonný ředitel studia Joe Madureira. Hra bude dostupná všem zájemcům u stánku THQ Nordic.

Tisková zpráva také naznačuje datum vydání. Hra by se měla objevit závěrem tohoto roku na PC, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch. Počítá se také se službou Google Stadia. Co na novinku říkáte? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama