Youngblood slibuje nelineární příběh
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Youngblood slibuje nelineární příběh

Youngblood slibuje nelineární příběh

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 7. 2019 14:30 4
Reklama

Další příspěvek do série Wolfenstein se bude od svých předchůdců v mnoha směrech odlišovat. Zárukou neotřelého zážitku by mohla být například skutečnost, že si MachineGames přizvali na pomoc vývojáře z Arkane Studios. Design jednotlivých úrovní by v lecčem měl připomínat Dishonored. K tomu stačí přihodit možnost projít celou hrou v kooperaci s parťákem a na letní hit je zaděláno.

Autoři si nicméně v tomto případě nejsou výsledkem příliš jisti. Své o tom ví Jerk Gustafsson, spoluzakladatel MachineGames, který na Youngblood pracuje v pozici výkonného producenta. O své dojmy se podělil v rozhovoru pro server VGC. Důraz na kooperaci je hlavním pilířem. Díky tomu se celý zážitek více otevírá. Hráči si například mohou vybrat, v jakém pořadí se pustí do plnění dostupných misí, což zákonitě ovlivňuje odvíjení příběhu. A právě kvůli tomu jsou vývojáři lehce nervózní.

„Mám z toho dobrý pocit. Zároveň je to ale trochu děsivé vzhledem ke všem těm novým věcem, jaké s touto hrou provádíme,” prohlásil Gustafsson. „Ve hře je mnoho věcí, s nimiž nemáme zkušenosti, což je třeba kooperace, nelinearita a progrese hráčů. Jsem opravdu šťastný za možnost kooperace, protože hrát s kamarádem je skvělá zábava,” dodal.

Právě kooperace podle něj může za nelineární dávkování příběhu. „Kooperace nám dala něco nového a svěžího. Přinesla samozřejmě nové výzvy, protože jsme neměli potřebné zkušenosti. Myslím si ale, že jsme potřebovali udělat tento krok. Možnost kooperace nás přinutila myslet nelineárním způsobem, nejen co se týče hratelnosti, ale také v případě příběhu,” vysvětlil Gustafsson.

Zda jsou obavy vývojářů opodstatněné, se dozvíme již za týden. Wolfenstein: Youngblood vychází 26. července na PlayStation 4, Xbox One, PC a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama