DOOM 1, 2 i 3 právě vyšly na Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DOOM 1, 2 i 3 právě vyšly na Switch

DOOM 1, 2 i 3 právě vyšly na Switch

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

26. 7. 2019 17:10 8
Reklama

QuakeCon je v plném proudu a s ním i čerstvá várka nových informací o budoucích projektech Bethesdy a dalším rozšiřujícím obsahu pro ty stávající. Tento rok je však něčím speciální, tentokrát se totiž jedná o rok Dooma. Ale nepůjde pouze o DOOM: Eternal, kdepak, na programu dne je i něco dalšího. Něco, co lze nejlépe označit jako srdcovou záležitost pro mnohé z vás. Hry, které nejspíše zažehly onen neukojitelný hlad po krvi v srdci nejednoho hráče. Dámy a pánové, originální DOOM, DOOM 2 i technologický skvost své doby, DOOM 3 přichází na Switch a v případě prvních dvou dílů i na iOS a Android.

Samotné hry není určitě nutnost představovat, nakonec byly to právě ony, které se spolu s Wolfensteinem a dalšími tehdejšími průkopníky zasloužily o zpopularizování žánru FPS. Bez nich bychom tak nikdy neokusili slasti DOOMu: Eternal či nového Wolfensteina. Veškeré záběry přítomné v doprovodném traileru působí opravdu skvělým dojmem a vypadá to, že ani jedna z obsažených her neztratila nic ze svého neodolatelného sex appealu, pro nějž je mnozí hrajeme i dnes. Protože, i přestože jejich grafika může být již lehce obstarožní, to nikdy nebyl hlavní cíl DOOMu. Tím byl totiž především čistý a nefalšovaný pocit z ukrutné jízdy, kdy kosíte vše, co se vám postaví do cesty, bez ohledu na velikost, tvar či počet nepřátel.

Odhalení jako takové bylo již částečně naznačeno skrze Nintendo UK, kde se hry na krátko objevily v nabídce nabízených titulů. Avšak po chvíli stejně jako se potichu objevily, tak znovu i zmizely. Nejspíše tedy šlo o pouhé časové neshody, kdy má k odhalení dojít či chybu jednotlivce. Nebylo by to poprvé ani naposled, co se něco podobného stalo. Tudíž spíše než otázka, jestli trilogie DOOMů na Switch vyjde, byla otázka, kdy a v jaké podobě se tak stane.

Ale co si budeme povídat. Možnost hrát DOOM na cestách?  Sem s tím a to okamžitě. Ano, na to bychom vlastně málem zapomněli. Všechny hry jsou dostupné již dnes. Pokud ve vás tedy zvítězila touha zjistit, proč kolem nich v době jejich slávy byl takový povyk či zkrátka a jednoduše ve vás níže uvedené záběry probudily hluboko ukryté vzpomínky na časy, kdy jste pařili jako o život., tak neváhejte a kupujte. Tyhle hry za to totiž bezpodmínečně stojí i dnes.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama