Nintendo mění dabéra ve Fire Emblemu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo mění dabéra ve Fire Emblemu

Nintendo mění dabéra ve Fire Emblemu

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

29. 7. 2019 08:25
Reklama

Nahrazení dabérů není žádnou novinkou a samotné oznámení většinou fanoušci přejdou pouze se slovním vyjádřením své nelibosti. To ale mluvíme o důvodech spojených s touhou původního dabéra změnit práci, jeho zdravotními komplikacemi či dalšími běžnými záležitostmi, které považujeme za normální. V případě právě vydané Switch exkluzivity Fire Emblem: Three Houses je však situace o něco komplikovanější.

Navíc, situace je o to palčivější, že změna anglického dabingu se týká nikoho jiného než hlavního protagonisty Byletha, jehož role se měl chopit americký herec Chris Niosi. Celá situace se rozhořela ve chvíli, kdy Nintendo oficiálně zveřejnilo seznam jmen jednotlivých dabérů společně s postavami, kterých se zhostí. Početná skupina fanoušků, jež byla seznámena s Niosiho problémy se sebeovládáním a s přístupem, jaký ke svým blízkým a zejména přítelkyni chová, začali urychleně jednat a dožadovali se jeho okamžitého nahrazení. Načež Nintendo urychleně přispěchalo s odpovědí a skutečně zareagovalo téměř okamžitým přeobsazením Niosiho za jiného herce, kterým je Zach Aguilari, kterého můžete například znát s anime série One Punch Man nebo neméně populárního Hunter X Hunter. Nintendo dále dodává, že k samotnému nahrazení dabingu dojde v jednom z budoucích patchů a dále situaci nikterak nad rámec již řečeného nekomentuje.

Kdo však situaci komentuje je sám obviněný Niosi. Ten na svých sociálních sítích napsal veřejnou omluvu poté, co jeho nyní již bývalá přítelkyně veřejně oznámila, čím vším si musela ve vztahu s Niosim projít a co vše musela vytrpět. Niosi otevřeně a bez jakéhokoli zapírání přiznává, že své kolegy, přátele i další blízké osoby vystavoval neomluvitelnému chování ze své strany. A nijak nerozporuje rozhodnutí fanoušků pro své nahrazení. Doufejme tedy, že je tímto celá situace ukončená, a my již nebudeme podobné nepříjemné záležitosti znovu řešit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama