Battlemode z Doom Eternal v novém videu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlemode z Doom Eternal v novém videu

Battlemode z Doom Eternal v novém videu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 8. 2019 15:41 5
Reklama

Letošní QuakeCon přinesl mimo jiné také detaily o multiplayerovém režimu Battlemode v chystané FPS Doom Eternal. Vyčerpávající informace byly doplněny krátkým videem, v němž byly náležitě demonstrovány. Bethesda nicméně nyní k novému režimu uvolnila další video.

Pro pořádek se sluší Battlemode v krátkosti představit. Jde o souboje dva proti jednomu. Na jedné straně ostřílený Slayer, na té druhé dva démoni. Zatímco v případě Slayera budou hráči vybírat z početného arzenálu zbraní, protivníci vybírají z konkrétních démonů. Těch bude hned pět. K dispozici je také pět různých map, hraje se na pět kol.

Čerstvé šestiminutové video původní záběry rozšiřuje. V praxi jsou tedy vidět další herní mechanismy. Například zvýraznění hráčů. Démoni totiž vidí Slayera i skrze zdi. Časem se jim však může ztratit z dohledu, čehož by měl následně využít ve svůj prospěch a pokusit se protivníky překvapit ze zálohy. Každá aréna nabízí řadu možností, jak využít prostředí ke svému prospěchu. Moment překvapení je pro Slayera klíčový. Zatímco v souboji jeden na jednoho má navrch, přesilu dvou naráz útočících démonů už moc dobře nezvládá. V arénách by tedy měl využívat například portály, do nichž démoni nemohou. Ty jsou umístěny naproti sobě na opačných stranách mapy.

Když se Slayerovi podaří eliminovat jednoho z démonů, má 20 vteřin na zabití toho druhého. Pokud se mu to nepodaří, vrátí se první démon s polovinou zdraví. Z videa je patrné, že nepůjde pouze o bezhlavou akci. Tempo hry se v závislosti na aktuálním dění mění, své místo zde má i taktika a strategie. Hráči si na konci jednotlivých kol volí bonusy v podobě nových schopností nebo předmětů. Na stranu démonů se tak časem může postavit Baron of Hell, Slayer má zase možnost získat legendární BFG.

Doom Eternal vychází 22. listopadu tohoto roku. Hra bude k dispozici na PC, PlayStation 4, Xbox One, na Switchi a také ve službě Google Stadia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama