Liberated naplno čerpá armosféry noiru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Liberated naplno čerpá armosféry noiru

Liberated naplno čerpá armosféry noiru

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

26. 8. 2019 10:03 1
Reklama

Jak již bylo mnohokrát řečeno, Gamescom je za námi a s ním i celá řada ukázek velkých titulů, na které těšíte jak vy, tak my. Abychom však neopomíjeli i menší vývojáře, je nutné věnovat část pozornosti i jim. A proč rovnou nezačít u zajímavě vyhlížejícího Liberated, který na Gamescomu také předvedl svůj gameplay.

Liberated, jež se plnohodnotného oznámení dočkal již v průběhu dubna, je 2.5D plošinkovka od studia Atomic Wolf, jež nás uvrhne do dystopického verze moderního světa. Aby se však autoři odlišili od početné konkurence, přimíchávají do svého konceptu i prvky grafické novely, a jednotlivé herní obrazovky tak reprezentují panely komiksové knížky.

Příběh je rozdělen do čtyř hlavních kapitol, přičemž každá nabídne sérii unikátních rozhodnutí a to jak skrze větvící se dialogy, tak i přítomné QTE sekvence. Co se hlavní myšlenky týče, bude děj pojednávat primárně o osudu skupiny jedinců, kteří se rozhodli vzepřít a již dále neignorovat nastolený režim útlak. A protože, kde je vzdor, tam je násilí, nikoho zřejmě nepřekvapí, že herní náplň nabídne i akční pasáže a honičky.

A i když nastínění zápletky a myšlenky hry zní bezpochyby zajímavě, hlavní vábničku stále představuje ona omamná grafická stylizace. Jak již bylo řečeno v úvodu, autoři se silně inspirovali noirem, a Liberated tak podobně jako třeba Limbo nabídne svět, jež byl zcela zbaven barev i vší radosti.

Kdo však radost mít může, jsme my, jelikož hra není daleko a měla by dorazit ještě tento rok ve verzi pro PC, XO, PS4 i Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama