Pokémoni varují před změnou klimatu…
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokémoni varují před změnou klimatu…

Pokémoni varují před změnou klimatu…

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 11. 2019 15:24
Reklama

...a prý ničí konzole Switch. Poslední přírůstek do početné rodiny her Pokémon zatím působí jako jedno z nejpestřejších vydání letošního roku. Jen dnes přišel web NintendoLife s dvěma zajímavými zprávami, respektive postřehy aktivní fanouškovské základny kapesních příšerek.

První se týká pokémona Corsola. Dříve veselá příšerka vodního a kamenného typu zastupovala v pokémoním světě skutečné korály. Zatímco však dříve vypadala jako veselá kopa, v regionu Galar (inspirovaném skutečnými Britskými ostrovy) je smutným Pokémonem typu duch. Herní Pokédex nabízí jednoduché vysvětlení, smutnou změnu zapříčinily překotné změny klimatu. Corsola navíc dostala novou evoluci, která změny ještě zvýrazňuje.

Je nasnadě, že se jedná o společenský komentář autorů titulu, studia Game Freak. Globální oteplování je přitom téma, kterému se stále herní vývojáři spíše vyhýbají.

Další zpráva navazuje na kontroverzi obklopující vydání hry jako takové. V předcházejících týdnech totiž mezi hráči nastal rozkol. Jedna strana připravované novinky ostře kritizovala a Sword & Shield otevřeně bojkotovala, zatímco jiní fanoušci věřili v tradiční úroveň kvality. První prodejní čísla podporují spíše postoj druhé zmíněné strany, to ale není vše. 

Na sociálních sítích se začínají objevovat nespokojené příspěvky obviňující obě hry z “bricknutí” konzole. Jednoduše řečeno, zlé jazyky tvrdí, že hra vytěžuje paměť NAND konzole do takové míry, že postupně ničí její hardware. Podrobnější popis (v angličtině) přikládáme dále.

Pokémoni varují před změnou klimatu…
i Zdroj: Hrej.cz

Objevují se i zprávy o tom, že noví Pokémoni poškozují SD karty 

Samozřejmě ale existuje skupina hráčů, kteří podobné zprávy považují za nesmysl. Konkrétně zkušený modder s přezdívkou SciresM argumentuje například tím, že jakákoliv hra nemůže mít taková práva, aby do zmíněné, náchylné paměti dokázala zasahovat. Na Twitteru (doporučujeme rozkliknout celé vlákno tweetů) vysvětluje i svůj pohled na problémy s SD kartami.

Faktem zůstává, že se hráči setkávají s problémy s hardwarem a systémem konzole. Co je ale způsobuje zůstává záhadou.

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama