Tvůrci karetní hry na motivy LOTR končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci karetní hry na motivy LOTR končí

Tvůrci karetní hry na motivy LOTR končí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 1. 2020 08:39 7
Reklama

O světě Pána prstenů jsme se v průběhu týdne již jednou zmínili, když jsme informovali o připravované novince od studia Daedalic Entertainment, tedy o The Lord of the Rings: Gollum. Věděli jste ale, že v minulém roce vyšla také karetní hra využívající sílu veleúspěšné značky? The Lord of the Rings: Adventure Card Game se pokusila oslovit milovníky virtuálních kartiček koncem srpna. Pravděpodobně se jí ale nedařilo tak, jak si autoři představovali. Studio Fantasy Flight Interactive totiž končí.

Hra vznikla na základě deskové hry od Fantasy Flight Games. Digitální verze bohužel zřejmě nezvládla uspět ve vysoce konkurenčním prostředí. Jedním z důvodů by mohla být skutečnost, že bylo potřeba za hru předem zaplatit. Hráči už si zřejmě zvykli, že se za virtuální karban neplatí, alespoň tedy ne přímo.

Hearthstone, Gwent nebo Magic: The Gathering Arena nabízí možnost vstoupit do hry bez nutnosti utratit jedinou korunu. V rámci free-to-play modelu dochází k monetizaci až následně. Mnoho hráčů si však bez další investice vystačí i nadále. A to se rozhodně nedá říct, že by byli v rámci herního zážitku o něco podstatného ochuzeni. Snažit se odbočit z těchto zajetých kolejí je zkrátka těžké. Karetní hře od Fantasy Flight Interactive nepomohla ani skutečnost, že si krom Steamu našla cestu také na Xbox One, PlayStation 4 a na Switch.

Právě ze strany mateřské společnosti Fantasy Flight Games zřejmě přišlo rozhodnutí vývojářský tým rozpustit. O skutečnosti informoval šéf studia Tim Gerritsen. „S velkým smutkem musím oznámit, že došlo k rozhodnutí uzavřít Fantasy Flight Interactive během příštího měsíce. Jsem pyšný na náš tým a na hru, které jsme se posledních pár let věnovali. Byla to skvělá cesta s úžasnými lidmi,” napsal v příspěvku na LinkedIn.

Definitivní edice hry byla v prosinci vydána na Steamu, brzy by měla vyjít i na konzolích. Pro samotné hráče se nic nemění. Servery zůstanou spuštěné, hra bude i nadále podporována. Pravděpodobně ale není na místě očekávat, že se do ní někdy v budoucnu dostane nový obsah.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama