Čína zakazuje prodej Animal Crossing
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čína zakazuje prodej Animal Crossing

Čína zakazuje prodej Animal Crossing

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 4. 2020 13:01 11
Reklama

Mimořádně populární oddechovka s ostrovy plnými zvířátek nemůže dělat radost všem hráčům po celém světě. Do věci se totiž vložila čínská vláda a po zatím oficiálně nepotvrzeném zásahu cenzorů odřízla místní občany od distribuce kopií Animal Crossing: New Horizons ze světa. 

Svým klientům to oznámil obchodní gigant Alibaba skrze svůj e-commerce dceřinný web Taobao. Dle dostupných informací platí omezení jak na hru samotnou, tak na jakýkoliv přidružený obsah a merchandise.

Oficiální důvod těchto opatření čínské úřady nezveřejnily, hráči i novináři si však situaci rychle spojili se současným fenoménem, kterému jsme se věnovali před několika dny. Hongkongští hráči využili možností hry a z důvodu omezení pohybu na veřejnosti přesunuli své protestní snažení právě do virtuálního světa Animal Crossing. Díky možnosti vytvářet vlastní obrázky a motivy tak například demonstranti sdílejí protivládní bannery a vyjadřují nenávist ke správkyni teritoria Carrie Lamové.

Server PingWest.com upozorňuje na to, že zájem o hru zároveň masivně zvýšil prodeje konzolí Nintendo Switch v oficiální čínské distribuci. Titul, i přes absenci regulérního teritoriálního vydání, nabízí plnohodnotnou lokalizaci. V samotné Číně zatím nemá oficiální podporu, ostatně v online obchodě Switche najdeme pouze tři úředně “schválené” tituly.

To vše nicméně neznamená, že by zde v budoucnosti Animal Crossing: New Horizons oficiálně vyjít nemohl. V tom případě by ale zřejmě prošel omezením “nežádoucích” prvků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama