Jak nejlépe investovat do tuřínů v AC: NH?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak nejlépe investovat do tuřínů v AC: NH?

Jak nejlépe investovat do tuřínů v AC: NH?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 4. 2020 12:22 1
Reklama

Brukev, řepák, vodnice, tuřín. Pro kořenovou zeleninu v angličtině známou jako tuřín existuje hned několik českých překladů, jisté je ale to, že tuřínovou mánií trpí téměř celá hráčská komunita Animal Crossing: New Horizons. Nákup tuřínů spjatý s tzv. stalk market, herním ekvivalentem akciového trhu, může šikovným obchodníkům přinést miliony jednotek virtuální měny. A jak už to tak bývá, z roztomilého mechanismu udělali snaživější hráči zálibu hraničící s vědou a sportem.

Server IGN přinesl poměrně rozsáhlý rozbor kroků, jak se stát úspěšným tuřínovým investorem. My jej přineseme v lehce stručnější podobě.

Stavebním kamenem celého systému je obchodnice - bachyně Daisy Mae, která každou neděli v ranních hodinách navštěvuje hráčské ostrovy. Od ní můžete v balíčcích po deseti nakupovat onu bájnou zeleninu, kterou je během následujících 7 dní nutné zpeněžit na divoce oscilujícím cenovém trhu. Mění se jak nedělní nákupní cena, tak samotná prodejní cena v průběhu týdne.

Prvním užitečným nástrojem, jsou kalkulačky založené na dataminingu hry. Nejpopulárnější jsou ty dostupné z adres turnipprophet.io a Turnip Calculator (které prý pracují na stejném datovém základě, liší se jen ovládací rozhraní). Skrze vkládání nákupních a prodejních cen jsou schopny poměrně přesně vypočíst odhadovanou cenu, za kterou může hráč tuříny v jednotlivé termíny prodat. Poměrně rychle si tak můžete ověřit, kdy a jak moc budete moci svou investici zpeněžit.

Skutečná alchymie ale přichází s tím faktem, že se ceny liší ostrov od ostrova. Protože je ale samotný multiplayerový systém společně s netcodem hry notně tuhý, představuje brouzdání stovek hráčů po ekonomicky dobře nastavených ostrovech spíše noční můru. Proto vedle dedikovaných subredditů, serverů na Discordu a twitterových vláken existuje i služba Turnip Exchange, která zájemcům o prodej a hostitelům nabízí pohodlné rozhraní automaticky sdílející zvací Dodo kódy i s tabulkami aktuálních cen.

S tím souvisí i to, že se mezi hráči mimoděk vytvořila zvláštní kultura zvyků. Hostitelským hráčům, kteří musí na svém ostrově trpět finančně hladové návštěvníky, tak klienti nechávají destiprocentní dýška nebo stavební materiály. Autoři IGN zároveň hostitelům doporučují vybudovat oplocenou cestičku, která odradí cizí nákupčí od zbytečného bloumání po ostrově.

Tuřínová ekonomika je překvapivě robustní složkou Animal Crossing: New Horizons. Zapojujete se do ní i vy?

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama