PETA bojuje s muzeem v AC:NH
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PETA bojuje s muzeem v AC:NH

PETA bojuje s muzeem v AC:NH

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 5. 2020 09:44 10
Reklama

Nezisková organizace PETA, která se zabývá především právy domácích i divokých zvířat, už dávno nebrojí proti skutečnému násilí na němých tvorech, ale i na tom virtuálním. Často se jí tak do hledáčku dostávají hry, kde figuruje lov nebo jakékoliv zranění působené zvířatům. A tak trochu překvapivě se jí v určitém ohledu nelíbí ani Animal Crossing: New Horizons.

Ano, tento roztomilý titul, kde nebohým zvířátkům zařizujete bydlení, darujete hmyz a obstaráváte šatstvo i smysl života. Hlavním problémem je, dle představitelů organizace, možnost uzavírat nachytané ryby a hmyz do akvárií a expozicí v muzeu sovy Blatherse. Na sociální síti TikTok tak rozjela kampaň “Empty the tanks” (vyprázdněte nádrže), která vyzývá Blatherse, a potažmo i ostatní hráče, k bojkotování tohoto klíčového herního mechanismu. Také nebohou sovu oficiálně označili za "canceled" (zrušenou).

PETA už dříve na svém webu v souvislosti s Animal Crossing: New Horizons zveřejnila obsáhlý “Průvodce pro vegany”, který hráče - vegany vybízí k vlídnému chování ke zvířatům. Odrazuje například od rybaření, chytání hmyzu nebo konstrukce psí boudy. Naopak oceňuje přátelskou stránku hry a její schopnost vypíchnout některé problémy, se kterými se reprezentované zvířecí druhy (sloni, psíci mývalovití) potýkají.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama