Svoboda 1945 se ukazuje v traileru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Svoboda 1945 se ukazuje v traileru

Svoboda 1945 se ukazuje v traileru

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 10. 2020 11:44
Reklama

Pražské studio Charles Games vydalo první trailer k historicky laděné adventuře Svoboda 1945: Liberation. Je ostatně nejvyšší čas. Vývoj jde dle plánu, autoři hru zřejmě skutečně stihnou dokončit v prvním kvartálu příštího roku.

„Válka skončila, ale mír nenastal. Historická adventura odehrávající se v českém pohraničí. Odhalte staré křivdy a zapomenuté události. Kde je hranice mezi spravedlností a pomstou? A rozhodnete se stejně, když půjde o vlastní rodinu?“ Takto se hra prezentuje na oficiálních stránkách. Z popisu je nad slunce jasné, že nepůjde o veselé vyprávění.

Vývojáři kombinují hrané sekvence s komiksově stylizovanými ilustracemi. Pak už stačilo přimíchat autentické dobové záběry a bylo zaděláno na unikátní výpravné dílo, které hravou formou přibližuje významné momenty naší historie.

Dění se odehrává v malé vesničce blízko hranic s Německem. Její obyvatelé ani po válce nenašli v životě štěstí. Ve vyprávění vašeho dědy chybí důležité detaily, které můžete získat rozhovorem s dalšími lidmi. Zjistíte třeba, jak místní prožívali osvobození od nacismu, jak vnímali odsun Němců nebo komunistický převrat.

Hra v podstatě volně navazuje na předchozí počin Charles Games - Attentat 1942. Navíc se mu také výrazně podobá. Tentokrát autoři sáhli po enginu Unity, což bylo dle jejich slov velmi dobré rozhodnutí. Jak už bylo řečeno, Svoboda 1945: Liberation by měla vyjít začátkem příštího roku. Zamíří na PC, MAC a na mobilní platformy se systémem Android a iOS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama