Update pro Dauntless přináší výrazné změny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update pro Dauntless přináší výrazné změny

Update pro Dauntless přináší výrazné změny

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 12. 2020 12:06
Reklama

Kooperativní RPG Dauntless si téměř okamžitě získalo přízeň všech neohrožený lovců přerostlých potvor. O hře bylo často mluveno ve spojitosti s Monster Hunterem, jemuž se alespoň vzdáleně podobná, studio Phoenix Labs si však v mnoha ohledech šlo svou vlastní cestou, takže je Dauntless v lecčem unikátní. Nyní nastal čas posunout se o kus dál.

Do hry sice po vydání dorazilo několik obsahových updatů, s nimiž se přiřítily i další hladové nestvůry, tentokrát ale přichází daleko výraznější změny. Už samotný název Reforged naznačuje, že nezůstane kámen na kameni.

Předělán byl kupříkladu systém progrese, hráči nově narazí na tzv. Slayer’s Path. Vývojáři chtěli nabídnout více možností v profilaci postavy, což ve výsledku znamená, že se strom dovedností nyní výrazně větví. Body lze investovat dle vlastního uvážení, zabiják se může více specializovat v boji na blízko, či na dálku, zlepšit se může i ve výrobě předmětů.

Autoři také nabízí možnost pustit se do Hunting Grounds, procedurálně generovaného režimu, od něhož očekávají, že se k němu hráči budou pravidelně vracet. Po zabití dané bestie se tentokrát automaticky nepřesunou do Ramsgate, mají totiž možnost na ostrově zůstat a dále se věnovat průzkumu okolí, načež mohou zkusit štěstí s další potvorou. Skrze Hunting Grounds se tedy Dauntless od ohraničených úrovní přibližuje více směrem k open-world designu. Vítanou novinkou je zajisté i glider, s nímž mohou lovci poletovat po úrovních a daleko rychleji lokalizovat lovenou zvěř.

Dauntless je k dispozici na konzolích a na PC prostřednictvím obchodu Epic Games Store. Obsahový update Reforge už je do hry zakomponován.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama