Stardew Valley přinese novou plážovou mapu
i Zdroj: Eric Barone / Oficiální snímek
Novinka Stardew Valley přinese novou plážovou mapu

Stardew Valley přinese novou plážovou mapu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 12. 2020 10:32
Reklama

Připravovaná aktualizace 1.5 obohatí oblíbenou farmářskou hru Stardew Valley o mnoho nových možností. V prvé řadě jde o plážovou mapu, zaměřenou na rybolov a sběr darů moře. Zároveň ale hra nabídne i některá nová nastavení.

Autor hry Eric Barone, lépe známý pod svou přezdívkou ConcernedApe, láká na nový zážitek spojený s odlišným stylem plážové mapy. Ta je zajímavá například tím, že na ní nelze používat rozstřikovače, protože nefungují v písčité půdě. Naopak ale moře na břeh často vyplaví bedny se zásobami. Samozřejmostí je, že plážová mapa přímo vybízí k aktivnímu rybolovu a jednodušší bude i chytání krabů nebo sběr mušlí.

Vývojář ale myslí i na hráče, kteří se do světa Stardew Valley vydají hned poněkolikáté. Především pro ně připravil novou sadu nastavení a posuvníků, které umožňují zapínat, vypínat nebo upravovat některé prvky hry. Nově tak bude možné náhodně pozměnit cíle produkce v komunitním centru, ovlivnit množství lootu z dolu nebo zajistit, aby šla hra dohrát během jednoho virtuálního roku. ConcernedApe totiž upozorňuje na to, že je jedním z cílů komunitního centra červené zelí, které v prvním roce nelze vypěstovat a můžete si jej pouze koupit z náhodné nabídky cestujícího obchodníka. Nová aktualizace si umí tento předmět “vynutit”.

Hra se v současnosti potýká s problémy s evropským obchodem PlayStation. Autor prý stále jedná se společností Sony, podrobnosti ale neznáme. Taktéž nevíme, kdy se objeví aktualizace 1.5, a zda opět vyjde nejdříve na PC a až později na konzolích (jak je u aktualizací Stardew Valley zvykem). Připomínáme, že vedle zmíněných novinek přinese například banánovník nebo split-screen multiplayer. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama