mizerne-hospodareni-take-2-gta-lcs-miri-na-ps2
Novinka Mizerné hospodaření Take 2 - GTA: LCS míří na PS2

Mizerné hospodaření Take 2 - GTA: LCS míří na PS2

sleepless.

sleepless.

6. 1. 2006 09:01 3
Reklama

Analytik Micheal Pachter z Wedbush Morgan předpovídal s předstihem už na počátku týdne, že společnost Take-2 neměla dobrý poslední kvartál svého fiskálního roku 2005, který běžel od srpna do října 2005. Dosažené tržby byly výrazně nižší než ve stejném období roku 2004, což CFO Take-2 Carl Winter ospravedlnil tím, že na podzim roku 2004 se tržby zvýšily díky vydání PS2 verze GTA: San Andreas, zatímco na podzim minulého roku žádný podobně silný titul Take-2 na trhu neměla. Největšími tahouny se proto stalo hned několik titulů, jež si vedly dosti podobně a bohužel ne moc dobře. Konkrétně to jsou GTA: SA (PC, PS2, Xbox), GTA: Liberty City Stories, The Warriors a Midnight Club 3: DUB Edition. Hodně slabé jsou i výsledky Take-2 za poslední dva měsíce roku 2005, které už se však počítají do 1. čtvrtletí fiskálního roku 2006, který skončí až v lednu. Nicméně předběžně lze už nyní říci, že moc dobře si na trhu nevedl ani jeden z Xbox 360 launch titulů (Amped 3, NBA 2K6, NHL 2K6) a bohužel ani zřejmě největší vánoční hit Take-2/2K Games, kterým byla strategie Civilization IV.

Mizerné výsledky Take-2 nejenom z konce, ale vlastně z celé druhé poloviny roku 2005, by se však měly postupně měnit už od 2. čtvrtletí fiskálního roku 2006, což znamená od letošního února. Hned na úvod sice kvůli prodlouženému vývoji nevyjde několik původně oznámených titulů (Top Spin 2, College Hoops 2K6), ale pak už by se mělo dostat na celou řadu očekávaných titulů. Patří k nim zejména PC/Xbox 360 RPG TES IV: Oblivion, ale i tituly 24: The Game, Da Vinci Code, Prey a další 2K Sports hry.

Zapomínat se samozřejmě nesmí ani na hlavního koně stáje Take-2, kterým je série Grand Theft Auto. V jejím rámci totiž dojde hned k několika zajímavým událostem. Zatím sice nepadlo ani jediné oficiálním slovíčku o vývoje GTA titulu pro next-gen platformy, ale fanoušci se zřejmě již ve druhém čtvrtletí tohoto roku (dube, květen) dočkají PS2 verze titulu Grand Theft Auto: Liberty City Stories, což je docela unikátní situace. PSP titul bude portován na konzole. Nezbývá než doufat, že při přechodu na PS2 také tvůrci na hru nalepí trošku zábavy a odstraní všechny problémy PSP verze, která jako celek za moc nestála a nestojí ačkoli některé (většina) recenze tvrdí opak.

Majitelé PSP budou určitě hrdí za to, že (částečně) originální titul z jejich handheldu bude portována na konzoli. Ještě větší radost by jim však jistě udělal další GTA titul pro PSP, na němž už jedna z divizí spol. Rockstar usilovně pracuje. Zatím je však jasné pouze to, že půjde o zbrusu nový titul, což by mohlo znamenat originální postavy, příběh i setting, ale dokud to nebude oficiálně potvrzeno, tak jde jenom o spekulaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama