Rockstar uveřejnil přehled grafického nastavení GTA V na PS5 a Xbox Series. Novinky neminou ani GTA Online
i Zdroj: Hrej.cz
GTA 5 Novinka Rockstar uveřejnil přehled grafického nastavení GTA V na PS5 a Xbox Series. Novinky neminou ani GTA Online

Rockstar uveřejnil přehled grafického nastavení GTA V na PS5 a Xbox Series. Novinky neminou ani GTA Online

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 3. 2022 09:55

Vylepšená verze GTA V, o níž jsme dosud mohli mluvit jen velice neurčitě, nabízí vzhledem k deseti dnům do vydání náhled všeho zásadní, co vizuálně přinese. Hra na výkonnějších variantách aktuálních konzolí obdrží hned trojici režimů pro uzpůsobení vizuálu. Na méně výkonném Xbox Series S budou nastavení pouze dvě.

Reklama

  • GTA V nabídne na Xbox Series X|S a PS5 dvojici grafických nastavení, a to Fidelity Mode a Performance Mode
  • Pouze na Xbox Series X a PS5 přinese pak i třetí Performance RT Mode, jenž nabízí kombinaci ray-tracingu a 60 FPS

Trojice režimů Fidelity Mode (PS5, Xbox Series X|S), Performance RT Mode (PS5, Xbox Series X), a Performance Mode (PS5, Xbox Series X|S) se vzájemně odlišuje následovně.

Fidelity Mode, slibující největší posun, nabídne nejvyšší úroveň detailů, 30 FPS a 4K rozlišení, přičemž jen na Xbox Series S nebude rozlišení nativní. Performance RT Mode obnáší ray-tracing, 60 FPS a škálování rozlišení. A Performance Mode bez zahrnutí jakéhokoli ray-tracingu přinese 60 FPS a rozlišení podle konzole – škálování do 4K na PS5 a Xbox Series a 1080p na Xbox Series S.

Co se týká unikátních vlastností PS5, podpora DualSense má být podle vývojářů ve větší míře zahrnuta např. do efektů počasí, nárazů, explozí či jízdy po drsném povrchu. Zvuk dozná pak změn i na Xboxu. Podporováno bude tudíž prostorové audio Tempest 3D (PS5) i Spatial Sound (Xbox Series).

Z novinek jiného rázu můžeme poznamenat i možnost přepnutí úvodní příběhové pasáže či souběžné vydání samostatné verze GTA Online. Ta bude po tři měsíce bez dalšího poplatku zpřístupněna PS5 předplatitelům PS Plus, přičemž nabídne i změnu svého úvodu. Rovnou z menu bude dále možné naskočit do jednotlivých herních režimů, třeba heistů či závodů, přičemž noví hráči obdrží na uvítanou i peněžní bonus v hodnotě 4 milionů dolarů. 

Výhodou novým hráčům je také Career Builder neboli funkce, která umožní výběr mezi čtveřicí ilegálních činností – Gunrunner, Executive, Nightclub Owner Biker.

Je-li naopak místem vašeho hlavního působení Story Mode, svůj postup můžete na Rockstar Games Social Club nahrát už nyní. Své online postavy bude podobně možné přenést od 15. března, kdy nová verze GTA V oficiálně vychází. Pre-load, jenž vám umožní hru stáhnout o pár dní dříve, započne však už 8. března.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama